Tanyasum
Etusivu Yritys Myymälä Ajankohtaista Blogi Facebook Ota yhteyttä
Tuoteryhmät
Asiakkaalle
Kotipuoti
Tietosuoja
Tilaaminen ja toimitus
Käyttöehdot
Yritys
Jälleenmyyynti ja myyntiesittelyt
Yhteystiedot
Ota yhteyttä
Uutiset

Olen itse hyvin kiinnostunut terveydestä ja hyvinvoinnista ja ns. superfoodit ovat olleet osana ruokavaliotani jo vuosien ajan. Aina niistä tuli kaikille kuitenbkin puhuttua, niinpä päätin ottaa niitä myös tänne Tanyasumin verkkokauppaanikin myyntiin.

Hyvinvointikurssien ja valmennusten tultua tuotevalikoimaani mukaan sopivat superfooditkin entistä paremmin joukkoon. Ja Tanyasum vaatteidenkin tarkoitus on saada kantajansa tuntemaan olonsa hyväksi, joten yhteisiä tekijöitä löytyy :)

Otan myyntiin vain tuotteita, joita olen itse käyttänyt ja jotka ovat mielestäni hyviä.

Superfoodien lisäksi löydät tästä kategosiasta esimerkiksi teet, joista osa sisälktää myös ns. superfoodeja.

 

Mitä ovat ns. superfoodit? (lähde CocoVi)

Superfoodit ovat tavallisen ruoan ja lääkinnällisempien yrttien välimaastossa sijaitsevia, luonnonmukaisesti tuotettuja ruokia, joilla on vahva kulttuurihistoria ja poikkeuksellisen korkea ravinnetiheys.

Maapallolla elää tunnistetusti yli 1.8 miljoonaa eliölajia, aina yksisoluisesta ameebasta äärimmäisen kompleksiseen ihmisolentoon. Joukkoon mahtuukin myös äärimmäisen ravinnetiheitä ruoka-aineita, joilla on ollut merkittävä asema useiden kulttuurien historiassa. Myöhemmin näitä ruokia on alettu kutsua kaupallisemmalla nimellä “superfoodit”. Termi kääntyy suomenkieleen kömpelösti, mutta terminologiaa tärkeämpi asia onkin: mikä näistä ruoka-aineista tekee ”superruokia”, ja onko niillä jotain tarjottavaa sinulle?

Superfoodit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ruokia, joilla on uniikkeja ominaisuuksia ja jotka tarjoavat usein jopa terapeuttisia vaikutuksia terveyteemme. Eri korkeakulttuureiden ja mantereiden hienoimmilla ruoka-aineilla on yleensä ollut tärkeä rooli vanhojen lääkinnällisten järjestelmien osana ja useimpiin superfoodeista linkitetään paljon historiallisia tarinoita, mystiikkaa ja legendoja. Tämän päivän tieteellinen tutkimus taas osoittaa eri superfoodien sisältämät korkeat ravinnepitoisuudet ja harvinaiset ainesosat.

Suurin osa superruoista on erinomaisia proteiinin lähteitä ja ne sisältävät kaikki elimistöllemme välttämättömät aminohapot. Monet superfoodista ovat myös ns. adaptogeeenejä. Tämä on termi, joka annetaan ruoka-aineille tai yrteille, jotka auttavat kehoamme adaptoitumaan eli sopeutumaan ympäristön muutoksiin, esimerkiksi stressiin. Superruoille tyypillistä on mahdollisimman hyvä imeytyvyys ja palamisjätteiden vähäisyys kehossamme. Nämä ruoka-aineet rasittavat kehoamme mahdollisimman vähän ja tarjoavat elimistöllemme runsaasti ravinteita, mahdollisimman tiiviissä ja helppokäyttöisessä muodossa. Kaikki superfoodit sisältävät suuren määrän vitamiineja, mineraaleja ja bioaktiivisia ainesosia.

Vaikka superruokien ympärille linkitetäänkin paljon trendikkyyttä, on hyvä muistaa, että näitä ruokia on käytetty ruokana pidempään kuin juuri mitään muita ruokia tällä pallolla. Kulttuurihistoriallisesta perspektiivistä katsottuna suurin osa nykyisen ruokavaliomme perus-ruoka-aineista onkin huomattavasti lähempänä ravintotrendin piirteitä. Olemme syöneet margariinia viimeiset parikymmentä vuotta, mutta chia-siemeniä on käytetty ruokana useita tuhansia vuosia. Näitä ruokia ei tule siis sekoittaa “uusiin ja ihmeellisiin valmisteisiin” tai “trendikkäisiin laihdutustuotteisiin”.

Miksi superfoodeja?

Superfoodit ovat yleensä käytännöllinen lisä ihmisille, jotka eivät välitä nappailla ravinteita pilleripurkista vaan haluavat saada keholle tarpeelliset ravinteet suoraan ruoasta. Tällöin ruokavaliotaan voi täydentää superruoilla - “luonnon omilla lisäravinteilla”. Keskeisimmät superfoodien vaikutukset liittyvät yleisen energisyyden, mielialan ja vastustyskyvyn kohenemiseen.


Muut elintarvikkeet (pähkinät, siemenet, pavut popcorn, pasta..)

Superfoodit

Teet ja muut juomat (myös superfoodeja ja sieniä sisältävät)
Uusimmat tuotteet
Camu camu jauhe
Camu camu jauhe
23.00EUR
Jaa maksu osiin alk. 9.00EUR/kk
Osta nyt
Sarviapilansiemen idätykseen, luomu
Sarviapilansiemen idätykseen, luomu
4.50EUR
Osta nyt
Parsakaalin idätettäviä siemeniä, luomu
Parsakaalin idätettäviä siemeniä, luomu
7.65EUR
Osta nyt
Auringonkukan idätettävät siemenet, luomu
Auringonkukan idätettävät siemenet, luomu
3.24EUR
Osta nyt
Sinimailasen siemeniä (alfalfa), luomu
Sinimailasen siemeniä (alfalfa), luomu
5.35EUR
Osta nyt
Agar agar, merilevä gelatiini
Agar agar, merilevä gelatiini
7.90EUR
Osta nyt
Ostoskori
0 tuotetta0.00EUR
Oma tilini
KirjauduKassalle
Tarjoukset
Naisten tähti huppari, joustocollegea (luomu)
Naisten tähti huppari, joustocollegea (luomu)
85.00EUR
42.50EUR

Jaa maksu osiin alk. 9.00EUR/kk
Tilaa uutiskirje

Evolution Solutions Verkkokaupparatkaisu